CZSS Ivanić Grad

Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad

       

 

 

  14.prosinca jedan je od najtužnijih dana za djelatnike u sustavu socijalne skrbi, a posebno za djelatnike CZSS Split koji su prije 17 godina na taj dan u ranim prijepodnevnim satima svjedočili ubojstvu svog kolege i prijatelja Jakova Kudrića. Tog dana, kao i svih prijašnjih dana i godina od kada se zaposlio u CZSS Split, Jakov je došao na svoje radno mjesto kako bi svojim predanim radom pomogao potrebitim ljudima ne sluteći da će jedan od korisnika, kojem je mnogo puta pomogao, na najbrutalniji način prekinuti njegov život u 57. godini.

            Ovaj tragični događaj, na najbrutalniji način, pokazuje u kakvim uvjetima socijalni radnici, te ostali djelatnici Centara za socijalnu skrb, rade svoj humani posao. Iako je ubojicu, zbog stalnih prijetnji radnicima Centra, policija više puta privodila, iako je nekoliko puta bio hospitaliziran na Odjelu za psihijatriju KBC Split, institucije države nisu pronašle način da zaštite nesretnog Jakova.

           Jakovu više nitko ne može pomoći, ali na ovaj tužan dan obilježavanja tragedije ubojstva našeg kolege, još jednom apeliramo i molimo sve koji mogu učiniti da se ovako nešto nikada više ne ponovi, da ljudi koji su za svoj životni poziv odabrali jedno od najzahtjevnijih i najplemenitijih zanimanja i koji pokušavaju svojim ljudskim pristupom i profesionalnim znanjima i vještinama pomoći svima kojima je pomoć potrebna ne trpe nikakve oblike nasilja na svom radnom mjestu.

           Kao podsjetnik na navedeni tužan događaj zaposlenici u sustavu socijalne skrbi, u četvrtak 14.prosinca 2017. godine u 09:06 sati pale svijeće u spomen na socijalnog radnika Jakova Kudrića. 

           Djelatnici Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad, navedeni su događaj obilježili na primjeren način.