CZSS Ivanić Grad

Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad

            Povodom poziva i u organizaciji Udruge „Mali princ“ iz Ivanić-Grada, Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad, aktivno je sudjelovao u edukaciji po nazivom ”Strateški okvir za razvoj socijalnih usluga u zajednici”, a koja je financirana od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.  Navedena edukacija dio je projekta – Edukacijom do kvalitetnih socijalnih usluga. Edukaciju je provodila konzultantica za javni i neprofitni sektor, gospođa Nataša Škrbić.

            Edukaciji su ispred Centra sudjelovali ravnateljica Martina Cuvaj, te socijalna radnica Andrea Chircovici. Edukaciji su prisustvovali i predstavnici grada Ivanić-Grada, kao i lokalnih općina Križa i Kloštar Ivanića. Tako se ispred Grada Ivanić-Grada, edukaciji odazvala Tihana Vuković Počuč, privremena pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti, ispred Općine Križ, sudjelovao je općinski načelnik Marko Magdić, a ispred Općine Kloštar Ivanić, Sanela Đura.

            Edukaciji je prisustvovala i ravnateljica GDCK Ivana Bajt, kao i predstavnici osnovnih i srednjih škola s lokalnog područja, predstavnici Udruge CeDePe koja je registrirani pružatelj socijalnih usluga u mreži, kao i predsjedništvo i zaposlenici Udruge djece roditelja i osoba s invaliditetom ”Mali princ”.

            Ispred Centra za socijalnu skrb, ravnateljica je upoznala skup sa uslugama koje se pružaju temeljem važećeg Zakona o socijalnoj skrbi, s naglaskom na uslugama koje se pružaju djeci, te odraslim osobama s invaliditetom. Također, upoznala ih je i s trenutnim stanjem, odnosno brojem korisnika navedenih usluga.

            Vezano uz navedeno, kao zaključak iznesenih činjenica da se najveći dio usluga pruža od strane pružatelja izvan naše lokalne zajednice, nametnula se potreba razvoja socijalnih usluga u zajednici, koje će biti jednakomjerno raspoređene, a time i dostupne našim korisnicima.

            Navedena edukacija omogućila je i međuresornu suradnju, kao i razmjenu iskustava, budući je okupila stručnjake različitih sustava. Također, samim skupom, omogućeno je i Centru za socijalnu skrb, da predstavnicima lokalnih zajednica osvijesti trenutno stanje nedostatne, te neadekvatne pokrivenosti mrežom socijalnih usluga, kao i ukazivanje na nužnost njihovog uključivanja u rješavanje te aktualne problematike.