CZSS Ivanić Grad

Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad

U petak 12. listopada 2018. godine, djelatnice CZSS Ivanić-Grad prisustvovale su  obilježavanju je Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi. Ovim povodom u prostorijama Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, održana je tribina u s temom “Skrb o palijativnom bolesniku na području Zagrebačke županije”. Skup je održan u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

            Tribinu su vodili predavači, Miro Benčić dr.med.univ.mag.med.spec., Marina Milić dr.med.spec., Renato Mittermayer dr.med.spec., prof.prim.dr.sc. Ninoslav Mimica dr.med., Tomislav Huić mag.art., te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb ZŽ gospođa Ksenija Čuljak.

            Sudionici su upoznati s radom Projektnog tima za razvoj palijativne skrbi na području Zagrebačke županije , uz detaljan prikaz novooformljenih mobilnih palijativnih timova, dok je pročelnica Ksenija Čuljak predstavila novi projekt sufinanciranja socijalne usluge smještaja korisnika u ustanovama socijalne skrbi na području Zagrebačke županije.

                U sklopu stručnog skupa, sudionici su imali i mogućnost obilaska malih bolesnika u prostorijama Specijalne bolnice