CZSS Ivanić Grad

Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad

Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad u suradnji s Natašom Cesarec Salopek, starijom savjetnicom za odnose s javnošću i Suzanom Jovanović, savjetnicom za odnose s javnošću iz agencije IMC, organizirao je predavanje na temu „Odnosi s medijima s naglaskom na komunikaciju u kriznim situacijama“ dana 06. travnja 2017. godine, u prostorijama Radničkog hotela Crosco  u Ivanić-Gradu.

Tema predavanja bili su odnosi s medijima s naglaskom na komunikaciju u kriznim situacijama. Konkretno, bilo je riječi o načinima komunikacije u postojećim ili potencijalnim kriznim situacijama koje se svima nama mogu dogoditi, dok smo kroz edukativni dio dobili potrebna znanja i alate nužne za ostvarivanje kvalitetnije suradnje s medijima.

                Navedena edukacija, uz sudionike iz sustava socijalne skrbi, obuhvatila je i djelatnike javnih službi, te relevantnih ustanova s područja Grada Ivanić-Grada, te susjednih nam općina koji se često susreću s izazovima u komunikaciji s medijima.

                Tema je vrlo aktualna, kako u sustavu socijalne skrbi, tako i u drugim sustavima zbog velikog broja visokorizičnih situacija i odnosa kojima se bave, te je često tema interesa šire javnosti.

                Predavanjem smo dobili smjernice za izgradnju kvalitetnog odnosa s medijima, temelje kvalitetne komunikacije i specifičnosti medijskog i javnog nastupa.  Također, stekli smo uvid u način razmišljanja i djelovanja samih medija što će svakako doprinijeti daljnjoj kvalitetnijoj suradnji.

                Posebno zahvaljujemo prvenstveno predavačicama, djelatnicima Crosco-a koji su nam omogućili korištenje prostora, Dječjem vrtiću Ivanić-Grad na suradnji prilikom organizacije same edukacije, te Zdenku Vanjeku i Obiteljskom radiju Ivanić-Grad koji su medijski popratili događaj.