CZSS Ivanić Grad

Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad

Gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš danas je u Donjem Šarampovu uručio novu trokolicu gospođi s posebnim potrebama Mariji Glavičić Počuć. Kao predstavnik grada bio je i Hrvoje Strašek, referent za društvene djelatnosti.  Trokolica je uručena u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Ivanić-Grad, ravnateljicom Martinom Cuvaj te socijalnom radnicom Martom Ajduk. 

Marija Glavičić Počuč rođena je 1964. godine s invaliditetom. Živi u Ivanić-Gradu sa suprugom i kćerkom. Marija Glavičić Počuć je Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom “Mali princ” te Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama Lihtenštajn. Marija je, usprkos svakodnevnim teškoćama s kojima se susreće,  vrlo vedra osoba, samostalna i  uporna. 

Osobe s invaliditetom i nadalje su rizična skupina u društvu, te je potrebno svakodnevno se zalagati za njihova prava i za njihovo uključivanje u društvenu zajednicu. S obzirom na navedeno pohvaljujemo inicijativu gradonačelnika Ivanić  – Grad, jer je činom darovanja trokolice pokazao visoku razinu socijalne osjetljivosti. 

 

Slike su preuzete sa stranice: http://www.volimivanic.info/mariji-glavicic-pocuc-darovana-nova-trokolica